Skak kræver både koncentration og udholdenhed

Artikelskriveren 0

I fritiden er det dejligt at kunne slappe af!

Men de fleste mennesker oplever også, at trangen til at foretage sig noget ofte indtræffer, efter man har slappet af i noget tid. Her er det enormt tilfredsstillende at kunne foretage sig aktiviteter, som stimulerer enten hjernen og kroppen på forskellige måder.

Populære aktiviteter der stimulerer hjernen

Nogle af de populære aktiviteter er aktiviteter, som stimulerer hjernens evne til at kunne være koncentreret og udholdende over en periode. Dette kan f.eks. ske ved at spille strategiske og hjernebrydende spil. Her er et af de mest klassiske strategispil skak, som gennem mange år har været utrolig udbredt i store dele af verdenen grundet sit ikoniske udseende og vigtigst af alt selve reglerne, som skaber rammerne for de strategier spillerne skal bruge for at vinde spillet.

Skak er godt

I skakspillet har hver slags skakbrik en bestemt funktion, og når spilleren lærer alle brikkernes funktioner, kan spilleren udarbejde strategier for sine forskellige skakbrikker, som skal arbejde sammen for, at spilleren kan udkonkurrere sin modstander. Spillet er også udbredt, da det ikke har én bestemt sværhedsgrad. Hvis blot funktionen for alle skakbrikker læres, hvilket typisk kan læres i en fart, afhænger sværhedsgraden for spillet udelukkende af den modstander, som man vælger at spille imod. Her kan man, hvis man er nybegynder og spiller på en let sværhedsgrad, finde en skakmakker på samme niveau for at spille et spil skak, hvor begge spillere har samme udgangspunkt og derfor et mere fair spil.

Skak giver mulighed for ekstra udfordring

Hvis man derimod ønsker at udfordre sig selv, kan man ligeledes finde en skakmakker med et højere niveau en sit eget, og derigennem lære af denne persons strategier i spillet og derigennem blive bedre til at spille. For at blive en dygtig skakspiller kræves der andre færdigheder end blot evnen til at kunne aflure sin modstanders strategier og at kende hver skakbriks funktion. En central færdighed, som er enormt betydningsbærende for, om man har potentiale til at blive en god skakspiller, er ens evne til at kunne koncentrere sig. En god koncentration gavner nemlig spilleren i et spil skak, da spillet i høj grad handler om at kunne forudsige sin modstanders træk og derudover bestemme sit eget træk ud fra en række scenarier, som kan udspille sig alt efter hvilken brik ens modstander flytter. For at skabe sig denne lange række overvejelser og forudsigelser er det vigtigt at kunne koncentrere sig, da dette kan være en langvarig proces. Det er derfor også vigtigt, at man besidder evnen til at kunne være udholdende over et længere tidsrum. Udholdenhed ligger nemlig til grund for ens koncentrationsevne, da det er vigtigt, at man vedligeholder sin koncentration over længere tid for at kunne tænke sit træk ordentligt igennem.

Koncentration og udholdenhed

For at vinde et spil skak kræver det altså både koncentration og udholdenhed fra den enkelte spiller, og at udfordre sig selv og måske endda forbedre sig på disse to områder, kan gavne en meget både i skakverdenen men også i andre henseende. Skak er derfor et spil, som kan spilles for at stimulere og forbedre ens evne til at koncentrere sig og også ens evne til at holde sin koncentration.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *