Kan du bruge en luft til luft varmepumpe til noget?

Artikelskriveren 0

Hvad er en luft til luft varmepumpe overhovedet for noget og er det er noget, som du kan bruge i dit eget hus?

Her giver vi dig et lille overblik over hvad luft til luft varmepumper er, hvilket forhåbentlig kan give dig svar på, hvorvidt det er noget du med fornuft kan udnytte i din egen bolig.

Hvad kan en luft til luft varmepumpe?

En luft til luft varmepumpe bruger en bestemt form for teknologi til at hive varmen ud af luften udenfor dit hus og ind i din egen bolig. Sådan en luft til luft varmepumpe kan altså bruges som et godt supplement til at opvarme dit eget hus, hvilket kan sætte dig i en situation, hvor du faktisk kan ende med at spare temmelig mange penge.

Din luft til luft varmepumpe består af to forskellige dele, hvoraf den ene sidder udenfor og den anden sidder indenfor.

Du kan bruge en sådan luft til luft varmepumpe både til opvarmning og til faktisk også til nedkøling af dit hjem. Hvor godt din luft til luft varmepumpe virker til netop disse opgaver vil komme meget an på andre aspekter af dit hjem – som for eksempel hvor god en isolering du har og om du er god til at slukke for varmen, når du lufter ud i hjemmet.

Luft til luft varmepumpen er den ”simple” varmepumpe

Sammenlignet med de andre gængse former for varmepumper som luft til vand varmepumpen og jordvarmesystemet, kan man vist roligt tillade sig at kalde luft til luft varmepumpen for den ”simple” varmepumpe. Den kan udelukkende bruges til at opvarme/køle luften i boligen ved hhv. at blæse varm eller kold luft ind i det lokale, hvor varmepumpens indedel er monteret. Sammenligner man med de to andre former for varmepumper, er deres anvendelsesmuligheder noget større. Her leder man nemlig varmen fra luften udenfor gennem et rørsystem og kan derved opvarme både vand til varmesystemet i huset samt opvarme forbrugsvandet til vandhanerne.

Varmepumpens fordele

Der er mange fordele ved varmepumper sammenlignet med flere af de andre former for opvarmning, som vi traditionelt benytter i vores hjem.

Den primære fordel ved varmepumperne er ganske enkelt, at de er meget energieffektive. Så selv om der skal bruges strøm for at drive de forskellige typer varmepumper, så giver de altså langt mere energi, end de forbruger.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *