I år skal græsplænen ha’ det godt

For nogle år siden fik vi gravet det det meste af vores græsplæne op og fik anlagt en helt ny fin plæne. Det var enden på en lang sej kamp mod masser af mos i plænen og gav os en dejlig, flot græsplæne. Men efter nogle år, er der nu ved at være problemer med mos igen.

 

Træerne skal beskæres

Jeg ved selvfølgelig godt, at problemerne med mos for en stor dels vedkommende skyldes de store træer vi har i haven. De giver masser af skygge og dermed gode betingelser for at mosset kan trives. Så nu er der nok ikke nogen vej udenom. Jeg skal have beskåret nogle af træerne, så der kan komme noget sollys ind til græsplænen. Og så skal jeg have fjernet det mos der er kommet og sået efter, så der kan komme noget nyt frisk græs. Heldigvis er problemet endnu ikke nået at blive så stort, at det bliver nødvendigt, at grave hele plænen op igen.

Men selv om det ikke er hele plænen, som skal endevendes igen, kan det nu godt være et stort arbejde, at komme af med mos i græsplænen.

 

Ny plæneklipper

Og nu jeg er i gang, så skal jeg også ud at have anskaffet mig en ny plæneklipper. Den gamle er ved at være noget slidt og klipper ikke særlig godt mere. Den er af lidt ældre dato og jeg kan ikke indstille klippehøjden. Så den klipper faktisk græsset alt for kort. Og så kan græsset altså ikke rigtigt klare sig i kampen mod mosset. Så det må jeg have gjort noget ved. Den gamle græsslåmaskine er el-drevet. Men jeg har nu besluttet mig for, at den ny skal være benzin-drevet. Det er noget lettere, end hele tiden at skulle rende og flytte rundt på en forlængerledning.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *